KONTAKT
OM DE KENDTE
ANMELDELSER
BOOKING
DET SKER
HITLISTER
FORSIDE
VORES TOP
MIN MENING
Double click to edit
Farvel
Min mening
D K T O P P E N
Alt om dansktop/pop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop/pop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
Tel. 51 51 87 62 . www.konoymusic.dk
Kunne du tænke dig at udgive en CD med country, dansktop eller 60'er og 70'er musik og sang, så kan du roligt kontakte
Min fars død har ramt mig hårdere end jeg havde forventet.
   Gennem de senere år var vores forhold til hinanden blevet mere distanceret og konfliktfyldt, som følge af uenigheder og gamle sår i familien der havde svært ved at hele.
   Min far kunne være stejl, uforsonlig, voldsomt opfarende og havde ofte svært ved at indrømme egne fejl, mens han fremhævede dem hos andre.
Nej, han var langt fra perfekt den gamle.
   Men hvor jeg dog elskede ham.
   Han lærte mig noget af det vigtigste, en forælder kan lære sit barn. Nemlig at have blik for det åndelige i tilværelsen og at sætte spørgmålstegn ved autoriteter og den herskende tidsånd. Han lærte mig vigtigheden af at gøre sig umage - og så trøstede han mig når jeg havde slået mit knæ...
   Fortællingerne om “Hamlet” og “Illiaden og Odysséen” fortalte han frit efter hukommelsen og optog ned på kassettebånd til mig. Dem har jeg stadig i dag, og jeg har hørt dem hundredevis af gange i årenes løb. Og givet fortællingerne videre til mine egne unger.
   Alle vores samtaler om litteratur, film, politik og musik gennem årene står også stærkt i min hukommelse. Og alle drukturene på Boogie’s og Birdy’s i Odense.
   Da min søn Buster kom til verden for ti år siden, sagde han: “Junior, de næste ti år bliver de bedste i dit liv”. Og hvor fik han ret - den gamle kværulant.
   Da jeg selv besluttede mig for at gå musikkens vej, advarede han mig imod branchen og dens forskellige faldgruber. Roserne sad aldrig løst, men de kom med jævne mellemrum. Ofte gennem andre.
   Jeg har oplevet på nærmeste hold, hvordan rigtig mange af hans sange kom til verden. Og det var til tider nogle meget hårde fødsler. Guddommelig inspiration? Jovist, men forarbejdet var også gjort i form af mange opslidende nætter i musikrummet.
   Jeg kan stadig høre trommemaskinen og guitaren inde fra værelset ved siden af. Musikken stopper et øjeblik.. Lyden af en Zippolighter der tændes, og det sagte skvulp af en øl der bliver hældt ned i et glas. Så begynder musikken igen.
   Og den holder aldrig op...

Sylvester