Double click to edit
dktoppen
Grønnevangen 25
5750 Ringe

Tel. 51 51 87 62
E-mail: dktoppen@live.dk
www.dktoppen.dk
V E J R E T
Søndag den 19. maj 2019

Udsigt, der gælder til mandag morgen,
udsendt kl. 08.00

Til morgen og i formiddag mest skyet og diset og stedvis tåget, men i løbet af dagen klarer det langsomt op og i eftermiddag nogen eller en del sol de fleste steder. Ved kyster med pålandsvind kan der dog forekomme havgus hele dagen. Temp. stiger til mellem 18 og 23 grader, ved østvendte kyster og omkring Østersøen dog køligere, og vinden bliver svag til jævn mest fra øst og nordøst.I aften sol de fleste steder og i nat tørt, men efterhånden igen dis eller tåge mange steder. Temp. ned mellem 8 og 13 grader og svag til jævn vind fra øst og nordøst.
Et ansigtsløft
For tiden er vi igang med at give vores netside dktoppen.dk et ansigtsløft.
   Hidtil har siden været hobbybaseret, men vi mener, at tiden nu er inde til, hvor den bliver et kommercielt mødested med en bred vifte af annoncer og artikler, der i de fleste tilfælde står i musikkens tegn.
   Rom blev ikke bygget på en dag, så der kommer nok til at gå en måneds tid eller mere inden den står helt klar.
   Og nu som før vil vi gøre vores yderste for at sikre, at dktoppen ikke er fyldt med stavefejl og andre gramatiske uhyrligheder.

Simon von Konoy, redaktør.
KONTAKT
JAMEN DOG...
Gå aldrig til lægen
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
KONTAKT
OM DE KENDTE
ANMELDELSER
STARS
DET SKER
HITLISTER
FORSIDE
VORES TOP
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
MUSIK FOR DE UNGE,
DER ER BLEVET LIDT ÆLDRE
MUSIK FOR DE UNGE,
DER ER BLEVET LIDT ÆLDRE
OPSKRIFTEN
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
God 60'er og 70'er musik og sang på højt niveau til ølteltet, markedspladsen, den lokale bar, byfesten
Tel. 51 51 87 62
Patienter bør undgå at gå til læge om eftermiddagen, da lægerne er så overbebyrdede, at de er drænede for empati allerede ved frokosttid, viser et britisk studie.
   Undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af de praktiserende læger mener, de arbejder mere, end der er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og nogle ser mere end hundrede patienter om dagen.
   Lægerne siger, at arbejdsbyrden udsætter patienterne for fare, og at udmattelse fører til flere dårlige beslutninger, fejl og irritation.
   Det britiske nyhedsmagasin Pulse Magazines undersøgelse blandt 1681 læger viste, at de i gennemsnit behandlede 41 patienter om dagen.
   Magasinet beregnede, at 30 var et sikkerhedsmæssigt forsvarligt antal.
   En ud af ti læger påstår, at de ser 60 patienter eller mere hver dag - det er dobbelt så meget som sikkerhedsgrænsen.

Patientsikkerheden er i fare
En læge fra Hertfordshire sagde: “Der kommer et tidspunkt, hvor jeg føler mig mentalt drænet; efter omkring 20 patienter er der ikke meget empati tilbage.”
   Nottingham-lægen Dr. Jonathan Harte sagde, at sikkerhedsfaren stiger, som dagen går.
   Da han beskrev sin arbejdsbyrde den dag, undersøgelsen fandt sted, sagde han: “Ved frokosttid følte jeg mig på kanten og risikerede at forsømme vigtige opgaver og kontakter, hvilket påvirker patientsikkerheden.”
   Dr. James Howarth, en læge i Spilsby i Loncolnshire, sagde, at han havde behandlet 124 patienter på undersøgelsesdagen. “Arbejdsbyrden skaber en sikkerhedsrisiko for patienterne. Der er risici ved at have mange patientjournaler åbne, når vi fx hjælper en sygeplejerske med hendes journal, eller vi er 30 min. bagud, så vi færdiggør noterne på den sidste patient, mens vi ser på den næste.”
   “Vi glemmer måske detaljer, planer eller handlinger eller udskriver til den forkerte person, bruger det forkerte mærkat på blodprøver, etc.”
   Han sagde, at han i den sidste uge havde sendt en blodprøve med forkerte patientoplysninger, fordi han havde ekstremt travlt.
   “Jeg opdagede det i tide, men hvor mange får vi ikke spottet?” sagde han.

11-timers arbejdsdage
Størstedelen af sagerne var personlige konsultationer, men dataen dækker også hjemmebesøg, telefon- og onlineaftaler.
   Undersøgelsen viste, at læger i gennemsnit havde en 11-timers arbejdsdag, hvilket inkluderede otte timers kliniktid og tre timers administration.
   Undersøgelsen omhandlede praktiserende lægers oplevelser på en enkelt dag - d. 11. februar.
   Lige over halvdelen sagde, at deres arbejdsbyrde den dag var højere end sikkerhedsgrænsen.
   Professor Helen Stokes-Lampard, formand for Royal College of General Practitioners (Selskab for Almen Medicin, red.) sagde:
   “Jeg havde for nylig i min egen praksis en 12-timers dag og 100 patientkontakter. Læger i hele Storbritannien fortæller lignende historier.”
   Den tidligere formand for Royal College, Professor Clare Gerada, sagde, at arbejdsbyrden betyder, at lægerne har stigende risiko for ikke at opdage potentielt dødelige sygdomme såsom kræft.
   “Du kan overse et resultat eller fejllæse et brev, eller du fokuserer ikke på det rigtige symptom eller stiller de forkerte spørgsmål,” sagde hun.
   Hun foreslog, at trætte læger også var mindre tilbøjelige til at udvise medfølelse overfor deres patienter.
   “Du ender måske med at være uforskammet overfor en patient og så få en klage, fordi du bliver irritabel, når du bliver træt,” sagde hun.

Regeringen lover flere læger
Den britiske regering har lovet at rekruttere mere end 5000 praktiserende læger inden 2020, men har indrømmet, at det ikke er sandsynligt, at målet kan nås.
   Research fra Europa peger på, at praktiserende læger ser 25 eller færre patienter om dagen.
   Direktøren for den primære sundhedssektor i England, Dr. Nikita Kanani, har udtalt:
   “Vi ved allerede, at området for almen medicin er under pres, hvilket ligger til grund for, at investeringerne i lokale læger og samfunds-services stiger med 39 mia. kroner, som skal finansiere en hær af mere end 20.000 flere ansatte, der skal hjælpe lægepraksisser som del af sundhedssektorens langtidsplan.
   “Men vi er også opmærksomme på, at næsten 9 ud af 10 lønnede, praktiserende læger lige nu arbejder på deltid.”
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
om eftermiddagen
Æggekage med skinke
og spinat i ovn
Rigtig lækker æggekage med spinat og skinke, der laves i ovnen, så den er ekstra nem at bikse sammen.
   Det gør den perfekt til en hverdag, hvor aftensmaden både skal være sund og nem. Servér f.eks. med ristet rugbrød eller en frisk salat til.
Forvarm ovnen til 200 grader.
   Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt og peber.
   Skyl spinaten, tør den grundigt, og hak den groft. Skær rødløget i tynde skiver. Bland spinat, rødløg og skinke i æggemassen.
   Smør et ildfast fad med lidt olie, og hæld æggemassen i. Bag æggekagen i ca. 20 minutter, til den er helt fast og gennembagt.
   Æggekagen kan f.eks. serveres med en salat eller ristet rugbrød til.

Til  4 personer
10 æg
1 tsk salt
1⁄4 tsk peber
75 g spinat
1 rødløg
200 g skinketern
lidt olie (til fadet)
Æblekage med mandler
Æblekagens bløde konsistens går godt med et sprødt drys af mandler. Toppet med kanel og perlesukker får kagen en varm og sød aroma, som nemt gør mørke aftener til hyggelige stunder.
   Hæld mel, sukker, smør (eller margarine), bagepulver og vaniljesukker i en skål. Ælt det godt sammen til margarinen er opløst. Pisk æg, hæld det i blandingen og rør det sammen til en dej.
   Tag en springform på 20 cm og dæk den med bagepapir. Hæld dejen heri. Skræl og rens æblerne, skær dem i tynde skiver og fordel dem ud i formen. Hak mandler og drys dem over. Drys derpå lidt perlesukker og kanel.
   Bages midt i ovnen ved 200 grader i 25 min. Den færdige kage skal være lidt blød.
   Server evt. med creme fraiche eller vaniljeis.

Til 5 personer
125 g hvedemel
125 g sukker
125 g smør eller margarine (blødt)
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
5 æbler
15 mandler
perlesukker
kanel