Double click to edit
Har du udgivet en CD og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, er du mere end velkommen til at sende en fysisk skive til vores anmelder.
   For at spare porto, kan du også maile sangene som mp3-filer til os.
  Send din udgivelse til:

Ole Steenen
Høve Bygade 26
4550 Asnæs

Tel. 40 15 63 34
E-mail: olesteenen@gmail.com
Anmeldelser
Moonshine
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
KONTAKT
OM DE KENDTE
ANMELDELSER
BOOKING
DET SKER
HITLISTER
FORSIDE
VORES TOP
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
STARS
Dennis Flyttemand
Dennis Flyttemand – STORM

Han snyder!
Dennis er stor. Han er stor som en flyttemand. Der er noget John Mogensen over ham.
   MEN tag ikke fejl. Han snyder. Når Dennis åbner munden fyldes vores ører med en stemme som en smørtenor. Det virker spøjst. En stor mand, må da have en grov og måske dyb stemme.
   Næ, ikke nødvendigvis. Dennis har sin helt egen stemme, og selvom den ikke passer til hans krop, så lyder den godt, den der stemme.
   STORM er en sang om den almindelige danske dagligdag. Dennis fortæller, at sangen er god at danse til. Det må blive en kinddans - og det er jo altid godt.
   Den smukke stemme bakkes op af et kompetent arrangement, som er lidt for længe om at udvikle sig. Men den slags er svært at diskutere, fordi solisten og produceren måske netop gerne vil have, at backingen er lidt anonym.
   Denne produktion kan godt bære det - takket være Dennis´ stemme.
   Dennis er i øvrigt en del af et band, der hedder ManBand, som en gang har været med i X-Factor. Jeg kender dem ikke, men de kan noget. De har sammen skrevet STORM.
   Bandet har udvalgt Dennis til at synge sangen, fordi han skulle være den mest folkelige i deres band.
   Jeg er ikke helt enig i den betragtning.
   Lad nu bare Dennis udvikle sin egen stil med sin smukke og indlevende stemme - så skal det nok gå alt sammen.

Der er 8 stjerner til STORM.

Ole Steenen, musikanmelder - dktoppen

MOONSHINE NR. 1 - Nyt album fra MOONSHINE

Den nye danske DanskTop-duo Moonshine består af Karina Høgfeldt og Peer Damsgaard Henriksen. De er begge to rutinerede udi toppen af den musikalske branche. Deres fortid er et fornemt visitkort.
   MOONSHINE NR. 1 er deres første udgivelse som duo. Karina fortæller, at det har taget 2 år at nå frem til det foreliggende resultat. Det kan man godt forstå, når man tænker på, at de selv har skrevet samtlige sange til albummet - og at de også står for arrangementerne og indspilningen af musikken. De har altså haft rigtig travlt med at få deres sange sat i den rigtige ramme.
   ”Der er intet nyt under solen,” siger Karina - ”og det skal der heller ikke være.”
   Med andre ord: MOONSHINE NR. 1 er traditionel og rendyrket DanskTop-musik tilsat et stænk af country og pop. Men hvad betyder det egentlig? Tja, det handler om gode, sangbare titler pakket ind i fine arrangementer, der ikke provokerer. Altså, noget vi kan danse til og synge med på.
   Det nye album indeholder 12 sange, som vi genkender, selvom de er nyskrevne. Det kan være en fordel. Så ved vi jo, hvad vi har.
   Karina har en god stemme, der passer godt til den omtalte stil med det karakteristiske Birthe Kjær-spjæt - og Peer lægger et effektivt kor på, når det er på sin plads. Desuden er han en dygtig musiker, som på dette album bl.a. overbeviser på piano og harmonika (keyboard).
   På albummet finder vi bl.a. titler som:
HVORDAN FÅR JEG MON FAT PÅ DIG, der starter med en flot A capella intro. I arrangementet er der også blevet plads til at fløjte noget solo - og det er en god idé, man ikke hører så tit.
   I DINE USKYLDIGE ØJNE, som kunne have været med i en dansk film fra 50´erne.
   MIDSOMMERDANSEN som er en smuk sang i valse takt, som Peer synger lidt solo på og spiller en fin harmonika på.
   Jeg har to absolutte favoritter på dette album. De skiller sig ud fra mængden af den gængse mængde af DanskTop-musik:
   Hymnen SOL OVER JYLLAND kunne godt gå hen og blive den sang, vi i fremtiden danser til lige før festen i Jylland slutter. Det er en meget smuk melodi, som Karina synger dejligt på sin helt egen måde flot bakket op af Peers meget smukke arrangement, som ikke på nogen måde bryder med sangstemmen. Lidt mere rumklang til Karina ville måske klæde sangen. Dejlig akustisk guitar spillet med en god feeling.
   VI SKAL ALTID VÆRE SAMMEN er en duet. Jeg kan bare godt lide melodien og den fransk inspirerede harmonika. Det er dog lidt ærgerligt, at saxofon-soloen spilles på keyboard.
   Konklusionen må være, at vi står med et album, der efterlader et indtryk af god, gedigen DanskTop-musik uden den store fornyelse - og sådan skal det jo være.
   Hvis jeg forholder mig til mine egne favoritter på denne CD, tegner der sig et billede af en anden side af MOONSHINE. Nemlig den akustisk prægede, viseagtige side.
   Det er en spændende side, som jeg synes, de skulle tage op en dag ved lejlighed. De omtalte sange er smukke, afdæmpede og fremføres overbevisende - og så er de en smule anderledes end den klassiske DanskTop-musik, som vi plejer at høre.

Der er 8 stjerner til MOONSHINE NR. 1

Ole Steenen, musikanmelder - dktoppen

MUSIK FOR DE UNGE,
DER ER BLEVET LIDT ÆLDRE
MUSIK FOR DE UNGE,
DER ER BLEVET LIDT ÆLDRE
Maibritt Smith
”Kærlighedens veje er uransagelige”, sagde en klog mand i sin tid. Og når jeg lytter til den just udkomne sang ”Hjerter i kø”, der bliver fremført af Maibritt Smith, bliver denne visdom bekræftet - både hvad følelser og stil angår
   Ole Steens, der er kendt for sin top professionelle optageform, har endnu engang bevist, at han er ”The Man”, når vi kommer ind på en update af den gode, gamle dansktop iført nye bukser.
   Maibritt Smith har en ren og ligefrem stemme, så sammen med Oles diskorytmer udgør hymnen noget af det mest perfekte i nyere tid.
   Nærlytter du produktet kan du høre, at her er der ikke tale om CCR’s garagelyd. Hver tromme, guitar med mere er blevet gennempudset og afstemt. Sagt med andre ord - her er der ikke tale om tilfældighedernes holdeplads.

Der er 8 stjerner til ”Hjerter i kø”

Simon von Konoy