Double click to edit
Har du udgivet en CD og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, er du mere end velkommen til at sende en fysisk skive til vores anmelder.
   For at spare porto, kan du også maile sangene som mp3-filer til os.
  Send din udgivelse til:

Ole Steenen
Høve Bygade 26
4550 Asnæs

Tel. 40 15 63 34
E-mail: olesteenen@gmail.com
ANMELDELSER
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
KONTAKT
OM DE KENDTE
ANMELDELSER
STARS
DET SKER
HITLISTER
FORSIDE
VORES TOP
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
Allis
TO SANGE FRA DENGANG - ALLIS

Allis har udsendt en ny CD, der indeholder to sange.
   CD´en hedder TO SANGE FRA DENGANG og de to sange er fra dengang Allis var ung. Hun sang med på dem begge - dengang.
   EN SOMMERDAG MED SOL OG REGN og NATTEN ER BLID hedder sangene.
   Nu har hun så selv indspillet dem for at genopfriske minderne fra dengang.
   Allis synger rent og pænt og ligeud. Der er ingen store armbevægelser - og jeg synes, der mangler en smule personlighed og sjæl i fremførelsen af materialet.
   Selve produktionen holder dog vand takket være samarbejdet med Frank Thøgersen (trommer) og hans team. Han har sammen med Peter Bødker (keyboard, bas og guitar) og Yvonne Thøgersen (kor) skabt en rigtig flot og lidt anonym backing til de to sange.

Der er 5 stjerner til Allis

Ole Steenen, musikanmelder - dktoppen

Lars Jakobsen
Lars Jakobsen
- NU ER DAGEN SNART TIL ENDE

Den nye single med Lars fra Lønstrup hedder NU ER DAGEN SNART TIL ENDE.
   Det er en fin sang!
   Teksten er skrevet af forfatteren Poul Jansen fra Hirtshals - så vi er ovre i det mørke.
   Men det skal man ikke tage fejl af. Poul har skrevet en tekst, som burde medtages i Højskolesangbogen.
   Altså, hvis melodien holder.
   Godt nok handler teksten om oplevelsen ved at se solnedgang ved vestkysten. Men den kan sagtens ”oversættes” til de mange smukke steder i Danmark.
   Så langt - så godt.
   Lars Jakobsen har så skrevet melodien til Pouls smukke tekst.
   Det handler om at ramme en stemning. Poul rammer stemningen!
   Da jeg hørte sangen første gang, tænkte jeg godt nok: Åh, nej ikke igen. Det gjorde jeg, fordi sangen starter på samme måde som mange andre sange. Samme guitar-intro. Men man skal ikke lade sig narre. Det er jo bare en intro til den smukke melodi, som Lars har skrevet.
   Ikke så meget pjat: Vi laver et enkelt, akustisk arrangement i samarbejde med Ronny Caspersen - og så spiller vi. Ingen svinkeærinder. To vers, en lang solo og så sidste vers med fill-ins. Og så gentager vi sidste linje. Lige efter bogen.
   Melodien holder, og Lars leverer et fint og stille stykke vokalarbejde. Man lægger næsten ikke mærke til den lidt akavede måde hvorpå ordet ”farverige” hænger lidt for sig selv i første vers. Det samme opleves i tredje vers, når Lars synger ”os en hånd.” Det er småting, men det kan dog gøre det lidt sværere for publikum at synge med - og det bryder lidt med den stabile bølge, der er i resten af sangen.
   Nå, men jeg må konkludere, at vi her har en smuk visesang, som beskriver den solnedgang, vi kender fra Danmarks vestkyst.
   Det er ikke sidste gang jeg har lyttet til den.

Der er 8 stjerner til NU ER DAGEN SNART TIL ENDE.

Ole Steenen, musikanmelder - dktoppen.
JAS
JAS - ALLE KA´ SE

I disse dage udkommer den ny single med JAS. ALLE KA´ SE er titlen.
   Gutterne har selv skrevet og produceret sangen, som er en sommersang, der handler om drømme, bristet kærlighed og busture.
   JAS holder fast i deres stil: Live stemning med en rå og til tider lidt falsk vokal. Man er altid i tvivl om, hvorvidt de mener det helt seriøst. MEN det gør de. Det er deres varemærke. Live stemning, et rodet arrangement og en, til tider, lidt småfalsk vokal.
   Det har sin charme. JAS smitter, når de performer - og det er en god ting. For at sige det, som det er: De skider på formerne. ”Vi spiller, som vi spiller!”
   The Rolling Stones kunne med rette sige det samme. Måske er JAS dansktoppens svar på The Rolling Stones.
   Respekt.
   Hvis man er til god stemning - så kan JAS være et godt bud.
   På denne produktion har de fået hjælp af Tine Hartvig Malmros. Hun synger kor. Det lyder rigtig fint - og til tider en smule falsk.
   MEN der er god stemning hele vejen igennem.

Der er 6 stjerner til ALLE KA´ SE.

Ole Steenen, musikanmelder – dktoppen.

Terkel Arrildt
HER GÅR DU OG JEG - TERKEL ARRILDT

Den nye single fra Terkel Arrildt er skrevet af Jan-Erik Knudsen og Michael Cederborg. Danske Inge Tang har oversat teksten.
   Her er der tale om helt traditionelt uptempo DanskTop musik lige efter bogen. Intet nyt under solen. Teksten handler om, hvor skønt det hele er, når det er sol og sommer - og bækken risler.
Sådan.
   Det obligatoriske skift i toneart er også med. Så er vi på plads.
   Jeg hørte sangen første gang på YouTube. Der var en reklame for Coop først - med god lyd. Men da HER GÅR DU OG JEG starter, falder dynamikken.
   Lyden er faktisk lidt ulden. Det er lidt ærgerligt, fordi arrangementet er helt fint med keyboard-blæsere og det hele. Dynamikken og koret i omkvædet mangler dog.
   Terkel synger rent og pænt, men en smule forsigtigt.

Der er 6 stjerner til HER GÅR DU OG JEG.

Ole Steenen, musikanmelder – dktoppen.

Flemming Gammelholm
OP I DET BLÅ
- Ny CD fra Flemming Gammelholm

Flemming er 60 år. Han har altid drømt om at leve af at spille musik.
   Derfor har han taget springet og har igennem det seneste års tid været ude at spille og underholde sammen med sit trofaste keyboard.
   Det har han det rigtig godt med. At optræde med musikken er ikke nyt for Flemming. Han har tidligere spillet i forskellige dansebands.
   Oven i hatten debuterer han så nu også med et album, der indeholder 11 sange, der alle er skrevet af ham selv. Han mener det sgu alvorligt.
   Hvis man beder Flemming definere sin egen musik, fortæller han, at der er tale om melodisk og iørefaldende dansktop/pop musik. Altså, ørehængere med et catchy omkvæd og gode danserytmer. Stilen er et frisk pust, men stadig tro mod den danske top/pop-genre.
   Jeg vil give Flemming ret i en del af disse påstande.
   Han skriver rigtig gode og catchy sange. Det er der ingen tvivl om - selvom der ikke er tale om ”et frisk pust.”
   Hvis jeg må være rigtig fræk (undskyld, kære læser) - så vil jeg hævde, at der ikke rigtig er nosser i dette album.
   Sangene er, som sagt, rigtig gode - men de fortjener en bedre indpakning. Der er intet originalt i arrangementerne eller i fremførelsen af musikken.
   Den del lyder som om, det er automatkeyboardet, der har overtaget processen. Fred være med det. Men det er på bekostning af dynamikken. Det kører bare deruda´.
   Så langt - så godt.
   Når jeg lytter til dette album, kan jeg alligevel ikke lade være med at nynne med - og det er gode tegn.
   Flemming synger pænt. Lidt forsigtigt - men rigtig pænt. Korarbejdet er i særklasse. Gennemarbejde, så det understøtter leadvokalen. Indimellem får man næsten associationer til Shu-Bi-Dua.
   Selvom alle sangene faktisk er gode, er min favorit dog IGEN TIL NÆSTE ÅR. Det er et lækkert nummer med en dejlig tekst, som giver mig udlængsel.
   Og - så kommer jeg også til at tænke på Rugsted og Kreutzfeldt og deres sang SAD I PARKEN. Der synger de også ”Jeg kommer igen til næste år.”
   Nå, men når jeg hører albummet, springer jeg behændigt over MIN HAVEDAM og KOM OG DANS MED MIG. Dem har vi hørt for mange gange.
   Flemming har fået hjælp af Jan Christiansen på guitar og Carsten Vraa Andersen, som har mixet og synger kor.
   Konklusion: OP I DET BLÅ er en CD, jeg vil anbefale, hvis du er til gode popsange, du kan synge med på. Det hele er stabilt og uden de store udsving.

Der er 7 stjerner til OP I DET BLÅ.

Ole Steenen, musikanmelder – dktoppen.