ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com


 
 
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Henrik & Viveka
Åh, hjælp mig Madonna
 
Henrik Nørrelykke og hans kone Viveka udgav forleden en gammel og sørgelig kærlighedsvise med titlen ”Åh, hjælp mig Madonna”.
   Der er som sagt tale om en meget gammel sang fra dengang, da pigernes bikinitrusser rakte helt ned over knæene.
   Hvis det var mig, der havde indspillet sangen, havde jeg startet med en akustisk guitar i 1. vers. I 2. vers ville jeg lade nogle grædende violiner træde til, og først i 3. vers ville jeg byde bassen, harmonikaen, trommerne m.m. velkommen. Der er trods alt tale om en meget sørgelig hymne.
   Men Henrik kan godt lide at ro imod strømmen. Fra start til slut er der fuldt drøn på samtlige tangenter - og tro mig om I vil, men det er faktisk meget charmerende. At harmonikspillet er storslået, fornemt og præcist fremført, gør ikke sangen værre - tværtimod.
   Når jeg sidder i min lænestol og lytter til denne ældgamle vise, får jeg pr. automatik lyst til at byde en dame op til dans og svæve med hende ud over gulvet i denne vidunderlige vals.
   Lyden er helt i top, og Vivekas stemme er yderst charmerende.
   Må vi få mere af sammen skuffe?
 
Der er 7 stjerner til
”Åh, hjælp mig Madonna”
 
Simon von Konoy
musikanmelder på dktoppen
 
Heine Mindstrup
Verden drejer rundt
 
Energibundtet Heine Mindstrup is back for fuld skrue! Det er efterhånden længe siden, at vi hørte noget fra ham, og derfor er det dejligt, at han er tilbage på de skrå brædder med både bulder og brag.
   Titlen på hans nye udgivelse er ”Verden drejer rundt”. Vanen tro er der tale om god gammeldags rock med en filosofisk tekst.
   Heine har en dejlig ru stemme, og er som sagt et energibundt af Guds nåde. Når han drøner rundt på scenen med sin elguitar, er der ikke et høreapparat, der er tørt nede i salen.
   At der er bud efter denne fantastiske sanger og musiker, er intet mindre end en selvfølge. Vi både ser ham på TV og hører ham i radioerne fra tid til anden.
   ”Der er ingen som dig” er titlen på sangen, der for alvor bragte Heine frem i rampelyset i sin tid, og nu er han som sagt på banen igen med sin nye sang, der utvivlsomt kommer til at favne bredt blandt landets mange dansktopentusiaster.
   Ole Kibsgaard har produceret og arrangeret, og spiller desuden samtlige instrumenter - bortset fra Heines guitar. Forfattere er Heine Mindstrup og Henning Olsen.
 
Der er 6 stjerner til
”Verden drejer rundt”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
 
Holiday Duo
Så længe stjerner findes på himlen
 
En forholdsvis ny duo - Holiday Duo - er ved at plante deres musikalske fødder solidt på dansktoppens mangfoldighedsbane.
   Duoen består af henholdsvis Jan Møller Sørensen og Michael Fuglsang, og de har base i Næstvedområdet.
   I starten af året udgav de sangen ”Der vil altid komme dage”, og nu er de på banen igen med en hymne, der har fået titlen ”Så længe stjerner findes på himlen”.
   Er man til den svensk-tyske stil med masser af keyboards-saxofoner og rumklang, er dette et nummer, der går rent ind.
   Musikken er absolut velspillet, og vokalerne er gode. Som før nævnt er jeg ikke tilhænger af, at man skubber sangen for langt tilbage i mixningen. Det er i de fleste tilfælde de ældre lyttere, der er glade for dansktop, og de vil meget gerne høre vokalerne både højt og tydeligt.
   Sangen er blevet til i samarbejde med den norske duo 2gether, der består af Anne May og Eivind Riseth. Kurt Bønnerup har oversat sangen til dansk.
   Sammenfattet et godt nummer, der nok skal blive spillet flittigt på landets mange radioer.
 
Der er 6 stjerner til
”Så længe stjerner findes på himlen”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
René Franz
Spar kærligheden
 
Et af de helt store navne i dansktoppens univers, er René Franz. Han er kort sagt ikke til at komme uden om, og bliver flittigt spillet på landets mange radioer fra tidlig morgen til sen aften.
   I tidens løb har han udgivet et utal af CD’er, og det seneste single-udspil har fået titlen ”Spar kærligheden”.
   I sædvanlig stil er det kærlighedens mange facetter, sangen omhandler. Der bliver givet gode råd om hvordan man får et forhold til at fungere i både med- og modgang.
   Musikken er helt i top. Især det flotte guitarspil er imponerende, og de lækre breaks med trommerne og de andre instrumenter, får det hele til at gå op i en højere enhed.
   René har en dejlig blød stemme, og sammen med den gode musik, har vi et absolut solidt produkt.
   Sangen er oprindelig svensk, og er blevet oversat til dansk af Aksel Christiansen. Optagelserne har fundet i FT Studio, der ejes af Frank Thøgersen og Peter Bødtker.
 
Der er 7 stjerner til ”Spar kærligheden”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
Niels Werner
Vær min ven
 
Niels Werner, der er en af de tunge drenge fra dengang pigtråden og dansktoppen viste os alle sammen hvad kvalitet er for en størrelse, er aktuel med et single-udspil med titlen ”Vær min ven”.
   Skal jeg være ærlig, vidste jeg ikke hvem Niels Werner er - indtil nu! Og hvor er jeg dog lykkelig over at lære ham at kende via musikanmeldelser på dktoppen.
   Sangen er i sin helhed intet mindre end fantastisk, og det er nærmest en selvfølge, at Werner er en af de drivende kræfter i bandet Johnny Reimar & The Clifters.
   Werners proffe guitarspil er på et ualmindeligt højt niveau, både når vi taler om den akustiske og elguitaren. Mixningen er helt i top, og hans stemme er både jævn og ren som et nystrøget lagen.
   Sangen er oprindelig svensk, og teksten er blevet oversat til dansk af Niels Werner.
   Sammenfattet et flot produkt, der nok skal få god plads på landets mange radioer.
 
Der er 7 stjerner til ”Vær min ven”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Bo Olsen & JAS
Mr. Smith
 
Når to fynboer og en nordjyde slår sig sammen til en musikudgivelse, kan det kun gå godt. Og hvor er det dog et fint resultat, der er kommet ud af dette nye samarbejde.
   Den fynske duo JAS har stablet en ægte cowboysang på benene, og til at synge den, har de hentet ingen ringere end den nordjyske sanger og TV-direktør Bo Olsen.
   Hestetramp, vrinsk og nogle seksløbere, der gjalder i saloonen. Joh, her er der stemning for alle pengene, ja, man mindes tilbage til ungdommens vår, hvor ugens højdepunkt var at sidde i biografen og se en rigtig westernfilm.
   Lyden er god, og Bo Olsens rustne stemme passer særdeles godt ind i helheden.
   Det er JAS, der står som forfattere og komponister til produktionen. De står ligeledes for indspilningen.
   At sangen vil få en positiv modtagelse på radioernes mange hitlister, hersker der ingen tvivl om.
 
Der er 7 stjerner til ”Mr. Smith”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Jesper Harborg
Kakofoniske rundhyl fra kraniekistens dunkle afkroge
 
Man tror det er løgn, men Jesper Harborg har lige udgivet et album med den tvivlsomme titel ”Kakofoniske rundhyl fra kraniekistens dunkle afkroge”.
   Og hvem er så denne kunstner, der kan finde på at udgive en CD med en så spraglet titel?
   Jesper Harborg kender vi som den ene halvdel af duoen Harborg & Kjeldsen. De har fået god plads på DK4 TV samt mange af landets hitlister, og er uhyre populære rundt omkring i det ganske danske land.
   Der er elleve sange på den nye udgivelse, og hver og en af dem har sin særlige stil. Ja, jeg er lige ved at påstå, at Jesper er en af Danmarks bedste tekstforfattere når vi bevæger os i dansktoppens mangfoldige univers.
   Jeg har lyttet til sangene på denne CD op til flere gange, og hver gang bliver jeg euforiseret af dens fantastiske tekstsammensætning og opbygning.
   Musikken er ligesom teksten på et sprudlende højt niveau. Det fornemmer vi bl.a. i sangen ”Flyvende prinsesse”. Sikken et klaver- og guitarspil, siger jeg bare.
   Og som rosinen i pølseenden, er der også en julesang - ”Jul i Latinerkvarteret” - med på skiven. Den højthellige stund nærmer sig med haste fjed, så selvfølgelig skal der være plads til lidt bjældeklang.
   Optagelserne har fundet sted i Jan Kjeldsens studie på Nordfyn, og det er Det Bette Pladeselskab, der udgiver.
 
Der er 8 stjerner til Kakofoniske rundhyl fra kraniekistens dunkle afkroge
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Anja Maindal
Ved siden af mig
 
En ny single har set dagens lys. ”Ved siden af mig” er titlen, og det er den jyske dansktopsangerinde Anja Maindal, der er udgiver.
   Der er tale om en kærlighedssang med en filosofisk tekst på højt niveau. Den blev skrevet, da Anja for små seks år siden var på ferie i Spanien.
   At den først er blevet færdiggjort nu, gør ikke værket værre, for resultatet er intet mindre end fantastisk.
   Det samme kan siges om musikken. Guitarspillet er mangfoldigt og inspirerende, og så er behandlingen af trommerne helt der oppe, hvor englene danser.
   Petersen & Caspersen og Steen Veigaard har i samarbejde med Anja indspillet og redigeret denne taktfaste hymne, der nok skal få god plads på radioerne og andre platforme.
 
Der er 6 stjerner til
”Ved siden af mig”
 
Jetta Johansson
musikanmelder på dktoppen