KONTAKT
OM DE KENDTE
ANMELDELSER
BOOKING
DET SKER
HITLISTER
FORSIDE
VORES TOP
MIN MENING
Double click to edit
Kent viseorkester
D K T O P P E N
Alt om dansktop/pop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop/pop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
Tel. 51 51 87 62 . www.konoymusic.dk
Kunne du tænke dig at udgive en CD med country, dansktop eller 60'er og 70'er musik og sang, så kan du roligt kontakte
går nye veje
Da visetrioen Halfdanskerne den 5. oktober 2018 udsendte den nye single ”Noget om gartneri” med tilhørende musikvideo på pladeselskabet Exlibris, gik de i en helt ny retning.
   Siden Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold i 2008 gik sammen for at arrangere og fortolke sange af Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og andre danske digtere, har et af deres dogmer været, at de ikke selv ville skrive musik til digtene. De melodier, der i forvejen er skrevet af komponister som Mogens Jermiin Nissen, Benny Andersen selv og Tony Vejslev, er nemlig så stærke, at der ikke er grund til at forsøge at gå dem i bedene.
   Men så fik de fat på Halfdan Rasmussens livsglade og medrivende digt ”Noget om gartneri”, og da de ikke kunne finde en melodi, som ydede teksten retfærdighed, besluttede de at lave deres egen. Og når de nu var i gang med at trampe rundt i bedene og droppe principper, besluttede de at invitere den ansete trommeslager Jeppe Gram med i studiet, og lave en produktion med lidt mere radio-appel end den harmonika-kontrabas-guitar-kombination, som hidtil har udgjort det musikalske dogme.
   Halfdanskerne er Danmarks mest populære orkester i grænselandet mellem viser, folk, jazz og akustisk pop. Deres 2017-album ”De største sange” udkom med succes på det traditionsrige pladeselskab Exlibris, og fortolkningen af Benny Andersens ”Hilsen til forårssolen” gav dem en noget overraskende 1. plads på DR´s Dansktop. Først og fremmest har de dog gjort sig bemærket via en række succesfulde og velbesøgte turneer. Halfdan-hyldestshowet ”Noget om en poet” i 2015, ”De største sange – live” i 2016 og 2017 og Halfdanskernes 10 års jubilæumsshow i 2018 har betydet langt over 50 årlige koncerter med fulde huse og stående ovationer i hele landet.